corn.jpg

کاهش هشت درصدی تعرفه‌های گمرکی بخش کشاورزی

چاپ

خبرگزاری ایاناalt
با تصویب هیأت وزیران طبقات تعرفه‌ای در سال 94 از 14 به 10 طبقه کاهش یافته و این مصوبه از ابتدای سال جاری با ابلاغ به تمامی گمرک‌های سراسر کشور لازم‌الاجرا شده است.
به نقل از سازمان توسعه تجارت، رئیس این سازمان با تأکید بر اینکه وعده‌های دولت برای تسهیل فضای تجاری محقق شده است، با بیان اینکه مجموع حقوق گمرکی و سود بازرگانی 1064 ردیف تعرفه با حذف، ایجاد و اصلاح همراه بوده است، گفت: مصوبه کاهش طبقات تعرفه‌ای در روز 27 اسفندماه سال 93 به تصویب هیأت وزیران رسید و از نخستین روزهای سال جاری در اختیار گمرک‌های کشور قرار گرفته است و اعمال خواهد شد.

ولی‌ا... افخمی‌راد افزود: کمترین طبقه تعرفه‌ای چهار درصد است که از کلیه کالاهای وارداتی دریافت می‌شود، بالاترین میزان تعرفه دریافتی نیز 75 درصد است و بین این دو طبقه، هشت طبقه دیگر با تعرفه‌های 7، 10، 15، 20، 26، 32، 40 و 55 درصد قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: در سال جاری حدود 240 تعرفه افزایش پیدا کرده و بیش از 120 تعرفه نیز کاهش یافته است. میانگین تعرفه‌های کشور در بخش کشاورزی و صنعت نیز از  کاهش هشت‌دهم درصدی برخوردار بوده است.

افخمی‌راد با تأکید بر ممنوعیت ثبت سفارش و واردات خودروهای بالای 2500 سی.سی، ادامه داد: طبق مصوبه پیشین هیأت دولت ثبت سفارش و واردات خودروهای بالای 2500 سی.سی ممنوع بوده و این مصوبه در سال 94 نیز اجرا می‌شود، ضمن اینکه ثبت سفارش و ورود کالاهای گروه 10 نیز با ارز متقاضی انجام شده و میزان سود بازرگانی کالاهای یاد شده نیز دو برابر است.

وی با اشاره به تأثیر کاهش تعرفه‌ها در میزان قاچاق در کشور، تصریح کرد: یکی از روش‌های مبارزه با قاچاق، تسهیل تجارت است. قاچاق وقتی کاهش می‌یابد که راه ورود قانونی کالا به کشور بسیار سخت، پیچیده و پرهزینه باشد. در این صورت واردکنندگان بیشتر به سمت راه‌های غیرمجاز هدایت می‌شوند؛ بنابراین هرچه تعداد طبقات کمتر شود، راه کسب و کار تسهیل می‌شود و امکان تخلف نیز به میزان چشمگیری کاهش خواهد یافت.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: با حذف موارد غیرضروری از نظام تعرفه‌های کشور درصدد ساده‌سازی فضای تجاری هستیم و در این راستا بسیاری از زیرنویس‌های تعرفه‌ای حذف شده، یکسان‌سازی‌های لازم صورت پذیرفته و روند نزولی‌ای را در نظام تعرفه‌ها تعریف شده است.

افخمی‌راد با بیان اینکه همواره در ارتباط با تعرفه‌ها بحث حمایت از تولید داخل مطرح بوده است، تأکید کرد: درباره بحث تعرفه‌ها باید ترتیبی اتخاذ شود که از تولید داخل حمایت منطقی، معقول و زمان‌داری صورت پذیرد. برای حمایت از تولید، لازم نیست که سالیان دراز با دیوار تعرفه از آن حمایت کنیم، بلکه باید هر صنعت بعد از مدتی از حمایت تعرفه‌ای رها شود تا در فضای رقابتی رشد کند.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد که سال 95 طبقات تعرفه‌ای به هشت طبقه کاهش یابد و سال 96 نیز طبق برنامه‌های صورت‌گرفته تنها شش طبقه تعرفه‌ای را شاهد باشیم.