soy.jpg

آخرین تغییرات قیمتی ۴۳ کالای اساسی/ هفته ارزانی به روایت بانک مرکزی

چاپ

خبرگزاری تسنیمalt

طی یک سال گذشته لبنیات ۲۲.۴ درصد، تخم مرغ ۴۳.۲ درصد، برنج ۶۵.۳ درصد،حبوبات ۱۰۱.۱ درصد، سبزی های تازه ۷۱.۵ درصد، گوشت قرمز ۴۳.۱ درصد قند و شکر ۳۹.۸ درصد، چای ۱۰۰ درصد، روغن نباتی ۵۸.۲ درصد افزایش و مرغ ۱۵.۳ درصد کاهش قیمت یافته است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، طبق گزارش بانک مرکزی در هفته منتهی به ۴ مردادماه سال جاری قیمت ۴۳ کالای اساسی مورد نیاز مردم نسبت به سال گذشته با نوسان صعودی همراه شده است.

برهمین اساس طی یک سال گذشته متوسط قیمت لبنیات ۲۲.۴ درصد، تخم مرغ ۴۳.۲ درصد، برنج ۶۵.۳ درصد،حبوبات ۱۰۱.۱ درصد، میوه های تازه ۳۸.۹ درصد، سبزی های تازه ۷۱.۵ درصد، گوشت قرمز ۴۳.۱ درصد قند و شکر ۳۹.۸ درصد، چای ۱۰۰ درصد، روغن نباتی ۵۸.۲ درصد افزایش و گوشت مرغ ۱۵.۳ درصد کاهش داشته است.

اما هر چند این گروه‌های کالایی طی سال گذشته اکثراً با افزایش قیمت همراه بودند در هفته‌ای که سپری شد تقریباً اکثر این گروه‌ها با کاهش قیمت همراه شده‌اند؛ به گونه‌ای که لبنیات با ۱.۱ درصد افزایش، تخم مرغ ۲.۷ درصد کاهش قیمت، حبوب ۰.۲ درصد کاهش قیمت، میوه‌های تازه ۱.۲ درصد کاهش قیمت، سبزی‌های تازه ۲.۵ درصد کاهش قیمت، گوشت قرمز ۰.۱ درصد کاهش قیمت، گوشت مرغ ۱.۶ درصد کاهش، قندو شکر، چای و روغن نباتی بدون تغییر قیمت همراه شده‌اند.

طبق گزارش اعلامی بانک مرکزی، در گروه لبنیات بهای شیرپاستوریزه افزایش یافت و قیمت سایر اقلام این گروه نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود.

بهای تخم مرغ کاهش داشت و شانه ای ٦٨٠٠٠ الی ٩١٥٠٠ ریال فروش می رفت. در گروه برنج، قیمت برنج داخله درجه یک و درجه دو اندکی افزایش یافت. در گروه حبوب، بهای لوبیا سفید و لوبیا قرمز ثابت بود و قیمت لوبیا چیتی کاهش ولی بهای سایر اقلام این گروه اندکی افزایش داشت.

در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری گیلاس عرضه کمی داشت ولی سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آن ها از نظر کیفی در سطح پایینی قرار داشتند ، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و تره بار عرضه می گردید. میوه فروشی های سطح شهر اقلام مرغوب میوه و سبزی تازه را عرضه می نمودند که در گروه میوه های تازه قیمت شلیل و شبرنگ و هلو افزایش ولی بهای سایر اقلام این گروه به ویژه گلابی کاهش یافت. در گروه سبزی های تازه قیمت تمام اقلام این گروه کاهش داشت.

در این هفته بهای گوشت گوسفند افزایش جزئی ولی قیمت گوشت تازه گاو و گوساله و گوشت مرغ کاهش یافت. در هفته مورد بررسی، بهای قند، شکر، چای خارجی و انواع روغن نباتی بدون تغییر بود.

گروه های مواد خوراکی

 لبنیات و تخم مرغ

در هفته مورد گزارش، در گروه لبنیات بهای شیرپاستوریزه معادل ۳/۲ درصد افزایش یافت و قیمت سایر اقلام این گروه نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود. بهای تخم مرغ معادل ۲/۷ درصد کاهش داشت.

 برنج و حبوب

در هفته مورد بررسی، در گروه برنج قیمت برنج داخله درجه یک و درجه دو به ترتیب معادل ۰/۱ درصد و ۰/۸ درصد افزایش یافت. در گروه حبوب، بهای لوبیا سفید و لوبیا قرمز ثابت بود و قیمت لوبیا چیتی معادل ۱/۱ درصد کاهش ولی بهای سایر اقلام این گروه بین ۰/۱ درصد تا ۰/۲ درصد افزایش داشت.

 میوه ها و سبزی های تازه

در هفته مورد گزارش، در گروه میوه های تازه قیمت شلیل و شبرنگ معادل ۴/۷ درصد و هلو ۱/۳ درصد افزایش ولی بهای سایر اقلام این گروه بین ۱/۱ درصد تا ۱۲/۱ درصد کاهش یافت. در  گروه سبزی های تازه قیمت تمام اقلام این گروه بین ۰/۴ درصد تا ۳/۶ درصد کاهش داشت.

گوشت قرمز و گوشت مرغ

در این هفته بهای گوشت گوسفند معادل ۰/۳  درصد افزایش ولی قیمت گوشت تازه گاو و گوساله ۰/۵ درصد و گوشت مرغ ۱/۶ درصد کاهش یافت.

 قند، شکر، چای و روغن نباتی

در هفته مورد بررسی، بهای قند، شکر، چای خارجی و انواع روغن نباتی بدون تغییر بود.