خبرگزاری ایسنا
رییس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور از موفقیت محققان علوم دامی کشور در دستیابی به دانش فناوری تبدیل کود مرغی به خوراک دام خبر داد.
هرمز منصوری در گفتوگو با ایسنا گفت: میزان قابل توجهی از خوراک در زمان تغذیه طیور به کف سالنی که این طیور در آن نگهداری میشوند، ریخته میشود
که مجددا قابل استفاده نیست. علاوه بر این در فضولات طیور میزان قابل توجهی از خوراک مصرفی که برای آنان قابل هضم نیست نیز وجود دارد.
منصوری افزود: محققان با دستیابی به این فناوری موفق شدهاند از تلفات خوراک طیور، خوراک دام تولید کنند. این خوراک می تواند تا 20 درصد جیره دامهای بزرگ را تشکیل دهد.
رییس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور اضافه کرد: خوراک کود مرغی پروتئین بالایی دارد و به دلیل این که تمام آلودگیهای میکروبی آن از بین رفته از سلامت مناسبی نیز برخوردار است.
وی گفت: در حال حاضر تهیه این خوراک به صورت پایلوت در استان خراسان انجام میشود که در صورت استقبال واحدهای تولیدی این خوراک در سایر استانها نیز دایر میشود.
وی در پایان به توانایی تولید خوراک دام از ضایعات میوه و سبزیجات میادین تره بار نیز اشاره کرد و گفت: این طرح نیز برای اولین بار در استان تهران در حال اجراست که خوشبختانه علاوه بر کاهش هزینههای شهرداری برای جمع آوری این ضایعات، باعث تامین بخشی از نیاز خوراک دامها نیز شده است.