chick.jpg

صنعت مرغ در آمل به تنهایی با چند استان کشور برابری می‌کند

چاپ

altرییس دامپزشکی شهرستان آمل گفت: بابت آنفلانزا و شیوع آن نگرانی در آمل وجود ندارد و جلسات مختلفی با مرغداران در این مورد تشکیل و نکات لازم به آنها گفته شد
مجیدغلامپور با بیان اینکه نیوکاسل و برونشیت از جمله بیماری‌های رایج در مرغداری‌ها است، اظهار کرد: کنترل بیماری‌های ویروسی در پرندگان از جمله مسائل پراهمیتی

است که دامپزشکی و کارگروه‌های استانی بابت آن بازرسی‌های مختلفی انجام می‌دهند.
وی با بیان اینکه موردی از آنفلانزای پرندگان در آمل مشاهده نشده است، گفت: بابت آنفلانزا و شیوع آن نگرانی در آمل وجود ندارد و جلسات مختلفی با مرغداران در این مورد تشکیل و نکات لازم به آنها گفته شد.
رییس دامپزشکی آمل درباره علائم آنفلانزای پرندگان تصریح کرد: باتوجه به علائم مختلف ویروس، متوجه ابتلای مرغ به این بیماری می‌شویم به گونه‌ای که امکان دارد زمانی با کبودی تاج و ریش پرنده و زمان دیگر بدون هیچگونه علائمی حیوان تلف شود که در آن صورت نیاز به بررسی کارشناسان دامپزشکی و آزمایش برای اقدامات بعدی است.
این مسئول با اشاره به اینکه هرگونه تلفات غیرعادی در طیور باید نمونه‌برداری و سریعا به دامپزشکی اطلاع داده شود، افزود: واحدهای روستایی توسط همکاران بهداشت و درمان بازرسی و هرگونه تلفات از طریق آنها به دامپزشکی منتقل می‌شود.
غلامپور با اشاره به اینکه مرغداران باید قرنطینه و مسائل بهداشتی را در مکان پرورش مرغ جدی بگیرند، یادآور شد: در صورت تزریق واکسن‌ها در زمان مشخص شده و رعایت دستورالعمل‌های سازمان دامپزشکی امکان بروز بیماری در مرغ‌ها به حداقل می‌رسد و دیگر ویروس راهی برای ورود به مرغداری و ضرر به مرغدار ندارد.
دان و جوجه ایران به نقل از سفیرهراز،وی درباره راه‌های پیشگیری از بیماری آنفلانزای پرندگان، اظهار کرد: مرغداران شرایط امنیتی، قرنطینه و امنیت زیستی را جدی بگیرند و از تردد غیرضروری افراد به خارج و داخل مرغداری جلوگیری کنند و هر محموله‌ای که به داخل مرغداری می‌رود باید ضدعفونی شود.
رییس دامپزشکی آمل با بیان اینکه هرکسی که قصد ورود به مرغداری را دارد باید دوش بگیرد و لباس خود را تعویض کند، گفت: در روستاهای نزدیک به پرنده‌های مهاجر، از نزدیکی به آن مکان باید خودداری کنند و ضدعفونی‌های دوره‌ای و واکسینوسین‌های لازم علیه بیماری‌های مربوطه را جدی بگیرند تا سطح ایمنی بدن پرنده به اندازه کافی بالا باشد.
این مسئول با اشاره به اینکه در بازرسی‌های اخیر موردی از بیماری نیوکاسل و دیگر بیماری‌های ویروسی پرندگان گزارش نشد، عنوان کرد: بازدید روزانه از واحدهای مرغداری و پرورش دهنده انجام می‌شود و در مدت اخیر هم مرکزی بابت بیماری پلمپ نشده است.
غلامپور با عنوان اینکه کارگروه کشاورزی فعالیت‌های خوبی در زمینه آنفلوانزای پرندگان تا به حال داشته، گفت: پیگیری‌های ممتدی در  جلسات استانی و شهرستان انجام می‌شود تا صنعت مرغداری دچار کمترین ضرر و هزینه شود.
رییس دامپزشکی شهرستان آمل با اشاره به پلمپ 2 واحد غیرمجاز مرغداری، یادآور شد: این 2 واحد به دلیل نداشتن پروانه و غیرمجاز بودن و همچنین شکایت همسایگان پلمپ شدند.
وی ادامه داد: همچنین پلمپ 2 واحد مرغداری غیرمجاز دیگر به دلیل نداشتن پروانه و شکایت دیگر مرغداران در دست اقدام است.
غلامپور درباره بازدید از کشتار روزانه مرغ‌ها به خبرنگار ما گفت: علاوه بر اینکه دامپزشکان بخش خصوصی که به‌عنوان مسئول فنی بهداشتی و طرف قرارداد با کشتارگاه‌ها هستند، به‌عنوان نماینده اداره دامپزشکی هنگام کشتار حضور دارندو حدود یک سال است که دامپزشکان دولتی هم به جهت اهمیت موضوع در کشتارگاه‌ها حضور پیدا می‌کنند تا مرغ سالم به دست مشتری برسد.
رییس دامپزشکی شهرستان آمل در پایان به صنعت مرغ در آمل و جایگاه آن در استان و کشور اشاره کرد و گفت: صنعت مرغ در آمل به تنهایی با چند استان کشور برابری می‌کند و رتبه برتر در استان را دارا است و در سطح کشور هم حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد.