soy.jpg

خرید تضمینی شیر ازدامداران از اول خرداد

چاپ

altقائم مقام معاونت امور دام وزارت جهاد و کشاورزی: خرید تضمینی و تواقفی شیر از دامداران کشور از اول خرداد آغاز می شود
محمدرضا ملاصالحی درارتباط تلفنی با  برنامه  گفتگوی ویژه خبری بیان کرد: سازمان تعاون روستایی و

تعاونی ها از اول خردا  این طرح را به ظرفیت روزانه هزار تن در هشت استان که شیر بیشتری تولید می کنند، اجرا خواهد کرد .
وی پرداخت یارانه صادراتی به شرکت های صادر کننده محصولات لبنی را از دیگر برنامه های حمایتی دولت دانست و گفت: در صورت تصویب اعتبار 200 میلیارد تومانی در هئیت وزیران این یارانه برای صادرات 15 هزار تن شیرخشک در روز اختصاص خواهد یافت .
قائم مقام معاونت امور دام وزارت جهاد و کشاورزی با بیان اینکه تمامی طرح های این وزارت در برنامه ششم، صادرات محور است افزود : تضمین می دهیم که قوانین و مقررات در این زمینه ثابت بماند تا تولید کنندگان و صادرکنند گان بتوانند درست برنامه ریزی کنند.
 رئیس انجمن گاوداری های صنعتی کشور هم در این برنامه با اشاره به اینکه 10 درصد تولیدات لبنی کشور صادر می شد افزود: در چند ماه اخیر برخی کشورها با مشوق های مالیاتی بازار صادراتی ایران را از آن خود کردند.
احمد مقدسی افزود : قیمت تولید شده شیر در ایران همچون دیگر کشورهاست با این تفاوت که در کشورهای دیگر به تولید کنندگان و صادرکنندگان فرآورده های لبنی مشوق های صادراتی داده می شود.
وی افزود: تا سال 90 ، ششصد میلیارد تومان یارانه به شیر و محصولات لبنی داده می شد که یک باره قطع شد .
 رئیس انجمن گاوداری های صنعتی کشور گفت: کمیت و کیفیت شیر تولیدی در واحدهای دامداری کشور به شرط دادن مشوق های صادراتی توانایی به دست گرفتن بخشی از بازار 500 میلیون نفری کشور های منطقه را دارد .
 مقدسی گفت : 22 درصد گاوداری های صنعتی کشور 55 درصد شیر خام را تولید می کنند  و 78 درصد واحد های دیگر سنتی و نیمه صنعتی هستند .
 وی افزود : واحد های دامداری کشور از نظر بهره وری رتبه دوم رادر دنیا به خود اختصاص داده اند.
رئیس انجمن گاوداری های صنعتی کشور گفت : در صورتی که دولت هرچه سریعتر مشوق های صادراتی را تصویب کند دیگر نیازی به خرید تضمینی شیرهم نیست .
عضو هئیت مدیره انجمن صنایع لبنی کشور هم دراین برنامه گفت: کارخانجات فرآوری محصولات لبنی نمی توانند بیش از نیاز خود از دامداران شیر بخرند.
غلامرضا سلیمانی با اشاره به اینکه مصرف داخلی و صادرات محصولات لبنی همزمان کاهش یافته است افزود: برخی کارخانجات ما بیش از 50 میلیارد تومان پنیر دارند و برخی کارخانجات هم به همین مقدار محصولات مختلف لبنی دارند که نه می توانند آنها را در داخل بفروشند و نه توانایی صادرات آنها را دارند .
وی با رد اینکه کارخانجات فرآورده های لبنی به عمد شیر تولیدی دامداران را نمی خرند تا قیمت آن را پائین بیاورند افزود: ما می خواهیم محصولاتمان را با قیمت پائین در اختیار مصرف کنندگان قرار دهیم .
عضو هئیت مدیره انجمن صنایع لبنی کشور افزود: گردش مالی سالانه صنایع لبنی در کشور 4 میلیارد و دویست میلیون دلار است که 600 میلیون دلار آن سهم صادرات است .
سلیمانی گفت : برای صادرات به برنامه بلند مدت و بهبود کیفیت شیر نیازمندیم.

 

منبع: صدا و سیما