تنها 20 درصد مرغداری های استان امکان تولیدمرغ بی آنتی بیوتیک را دارد

چاپ

خبرگزاری ایرناalt
رییس هیات مدیره اتحادیه مرغداران چهارمحال و بختیاری و عضوهیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد گفت: تنها 20 درصد مرغداری های استان ساختار مناسب برای تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک را دارد.
 'عزت الله فتحی' درهمایش مدیریت بیماری های طیور و پرورش مرغ بدون آنتی بیوتیک درشهرکرد اظهار داشت: ساختار سالن های پرورش مرغ در استان بگونه ای است که به دلیل مجاورت با واحدهای دیگر و وجود فضای مشترک آلوده، مصرف دارو را اجتناب ناپذیر می کند.

وی ادامه داد: واحدهای نوساز نیز به دلیل رعایت نکردن برخی استانداردها، قادر به تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک نیست.
فتحی بیان داشت: با وجود تمایل مسئولان برای تولید مرغ سالم تاکنون اقدامی در زمینه ساماندهی سالن های پرورش مرغ صورت نگرفته است.

وی ادامه داد: با وجود اینکه پرورش مرغ نیازمند شرایط خاصی نظیر ارتفاع 750متری ازسطح دریاست اما برخی ادارات متولی صدور مجوز به واحدهای پرورش مرغ در ارتفاع بیش از دوهزار 500 متر و دامنه کوه نیز موافقت می کنند.
فتحی ناهماهنگی ارگان های متولی تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک را از دیگر موانع تولید این نوع طیورعنوان کرد وگفت: دربرخی موارد با وجود همکاری سازمان جهاد کشاورزی، ارگان های ناظر بر قیمت گذاری، مجوز افزایش قیمت مرغ بدون آنتی بیوتیک نسبت به دیگر مرغ ها را نداده و انگیزه لازم را در تولید کنندگان برای تولید ایجاد نمی کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد شهرکرد حمایت مالی وارائه تسهیلات نوسازی به تولیدکنندگان مرغ بدون آنتی بیوتیک و برخورد با مرغداری های متخلف مصرف کننده دارو وموادغیر مجازدر پرورش مرغ را از راهکارهای موثر برای افزایش انگیزه تولیدکنندگان مرغ سالم وبدون آنتی بیوتیک برشمرد .
در این همایش که با حضورجمعی از مسئولان کشوری و استانی ومرغداران استان دراداره کل دامپزشکی برگزارشد از 10مرغدار نمونه وشش مرغدار تولید کننده مرغ بدون آنتی بیوتیک تجلیل شد .