کشت پاییزه امسال چغندر قند در کشور دو برابر افزایش می یابد

چاپ

خبرگزاری ایاناalt
به‌دلیل محدودیت منابع آبی کشور، کشت پاییزه چغندرقند که مزیت‌های بهتری در مقایسه با کشت بهاره از لحاظ مصرف آب و سموم دارد، افزایش می‌یابد.
با تصمیم‌گیری‌های به‌عمل‌آمده در سطح کلان بخش کشاورزی و با توجه به محدودیت‌های منابع آبی کشور، کشت پاییزه چغندرقند در مناطق مستعد این محصول استراتژیک رونق گرفته است.بر این اساس و با نتایج تحقیقات به‌دست‌آمده از سوی محققان مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند، مناطقی از کشور که قابلیت انجام کشت پاییزه را دارا هستند، شناسایی و کار کارشناسی بر روی آنها انجام شده است.

یکی از بارزترین مزیت کشت پاییزه در مقایسه با کشت بهاره، افزایش کارایی مصرف آب برای شکر تولیدی و در نتیجه کاهش مصرف آب است. همچنین کشت پاییزه نسبت به کشت بهاره باعث کاهش مصرف سموم می‌شود.

به همین منظور در سال گذشته کارخانه قند اصفهان در سطح دوهزار و 100 هکتار اقدام به کشت پاییزه چغندرقند کرد که امسال نیز به‌جز کارخانه قند مذکور، کارخانه‌های قند نقش جهان اصفهان، بیستون کرمانشاه و قند یاسوج نسبت به کشت پاییزه چغندرقند اقدام خواهند کرد.
 پیش‌بینی می‌شود، این مقدار سطح زیر کشت، باعث افزایش دوبرابری تولید چغندرقند پاییزه امسال در مقایسه با سال گذشته شود.