خبرگزاری ایانا
بهدلیل محدودیت منابع آبی کشور، کشت پاییزه چغندرقند که مزیتهای بهتری در مقایسه با کشت بهاره از لحاظ مصرف آب و سموم دارد، افزایش مییابد.
با تصمیمگیریهای بهعملآمده در سطح کلان بخش کشاورزی و با توجه به محدودیتهای منابع آبی کشور، کشت پاییزه چغندرقند در مناطق مستعد این محصول استراتژیک رونق گرفته است.بر این اساس و با نتایج تحقیقات بهدستآمده از سوی محققان مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند، مناطقی از کشور که قابلیت انجام کشت پاییزه را دارا هستند، شناسایی و کار کارشناسی بر روی آنها انجام شده است.
یکی از بارزترین مزیت کشت پاییزه در مقایسه با کشت بهاره، افزایش کارایی مصرف آب برای شکر تولیدی و در نتیجه کاهش مصرف آب است. همچنین کشت پاییزه نسبت به کشت بهاره باعث کاهش مصرف سموم میشود.
به همین منظور در سال گذشته کارخانه قند اصفهان در سطح دوهزار و 100 هکتار اقدام به کشت پاییزه چغندرقند کرد که امسال نیز بهجز کارخانه قند مذکور، کارخانههای قند نقش جهان اصفهان، بیستون کرمانشاه و قند یاسوج نسبت به کشت پاییزه چغندرقند اقدام خواهند کرد.
پیشبینی میشود، این مقدار سطح زیر کشت، باعث افزایش دوبرابری تولید چغندرقند پاییزه امسال در مقایسه با سال گذشته شود.