مجوز بهره‌برداری از پالم ۴۵۰ کارخانه لبنی لغو شد

چاپ

خبرگزاری فارسalt
دبیر انجمن صنایع لبنی گفت: مجوز بهره‌برداری از پالم ۴۵۰ کارخانه لبنی تا آخر شهریور لغو شد،‌ سازمان ملی استاندارد،‌ استاندارد جدیدی برای استفاده از روغن تدوین می‌کند.
رضا باکری با اعلام این خبر گفت: سازمان ملی استاندارد، استانداردهای جدیدی را برای استفاده از روغن‌های گیاهی مجاز در لبنیات بررسی می‌کند و اگر به تصویب برسد، کارخانه‌های لبنی براساس آن اقدام می‌کنند.دبیر انجمن صنایع لبنی افزود: پیش از این وزارت بهداشت برای تولید 7 قلم کالای لبنی به 450 کارخانه مجوز استفاده از روغن پالم داده بود.

به گفته باکری، روغن خام وارداتی در کارخانه‌های روغن‌کشی با انواع روغن‌های نباتی مانند سویا، آفتابگردان و روغن پالم مخلوط می‌شوند و با نام روغن مارگارین در اقلام لبنی استفاده می‌شود.
وی تصریح کرد: 40 درصد روغنی که در صنایع لبنی استفاده می‌شود، از نوع روغن پالم است.

دبیر انجمن صنایع لبنی گفت: کالاهایی که وزارت بهداشت برای استفاده روغن پالم مجوز داده بود، شامل محصولات صبحانه، از جمله شیر، ماست و خامه نمی‌شد.
وی گفت: روغن پالم تنها در محصولات پنیر خامه‌ای، پنیر آنالوگ، پنیر پروسس، خامه قنادی استفاده می‌شد.