خبرگزاری ایانا
بیش از 22 میلیون تن انواع علوفه مرغوب در سطحی بیش از یک میلیون هکتار تولید شد.
مدیرکل دفتر غلات، حبوبات و نباتات علوفهای وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اعلام این مطلب گفت: این مقدار
علوفه برای تأمین علوفه مورد نیاز 124 میلیون واحد دامی در کشور انجام شده است.
محمدمهدی کابلی افزود: با توجه به اهمیت علوفه دیم در تعلیف و تغذیه دامهای سبک و سنگین پروژه تبدیل دیمزارهای کمبازده به علوفه دائمی (یونجه و اسپرس) تهیه و در حال اجرا است.
وی خاطرنشان کرد: در صورت تأمین اعتبار و سایر الزامات قرار است یک میلیون هکتار از اراضی کمبازده به علوفههای خوشخوراک تبدیل شود.
این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به نقش گیاهان علوفهای بهعنوان ماده اولیه در تأمین مواد پروتئینی و لبنی، حفظ سلامتی جامعه و امنیت غذایی بنا بر الزام برنامه پنجم توسعه بیش از 50 درصد افزایش تولید در محصولات زراعی به گیاهان علوفهای اختصاص پیدا کرده است.
کابلی تصریح کرد: تنوع و تعدد محصول علوفهای با طول دورههای متفاوت رشد (یکساله و دائمی بودن) و همچنین تحمل به خشکی و شرایط نامساعد محیطی از مهمترین عوامل توسعه گیاهان علوفهای است.
وی در پایان یادآور شد: توسعه کشت دوم با کشت خلر، ماشک، انواع شبدر، سورگوم و ارزنها در تناوبا با غلات مانند گندم، جو و برنج ضمن اقتصادی کردن غلات باعث پایداری محصولات اساسی میشود.