soy.jpg

قیمت مرغ تعین شده ۷۸۰۰ تومانی برای زمان ذرت ۷۰۰ تومانی بود/ باید در قیمت گذاری ها تجدید نظر شود

چاپ

 altعضو کمیسیون کشاورزی اظهار داشت: قریب به اتفاق تغییر قیمت به دلیل دخالت های واسطه ای و انحصاری در این بخش ها است ما در خیلی از موارد اجازه نمی دهیم افراد مختلف این نهاده ها را وارد کنند.
به گزارش دان و جوجه ایران از برنامه "صبح و گفتگو" رادیو گفت و گو با موضوع احتمال افزایش قیمت مرغ به دلیل آشفتگی بازار نهاده های دامی

و با حضور محمد یوسفی رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی و دکتر علی وقف چی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی به روی آنتن رفت.
محمد یوسفی در آغاز با بیان اینکه تاثیر قیمت دان خیلی بیشتر از تاثیر قیمت جوجه یک روزه در قیمت مرغ است، گفت: قیمت جوجه در حدود ۱۵ درصد قیمت تمام شده مرغ زنده را تشکیل می دهد و مواد اولیه دان و خود دان در حدود ۶۵ درصد قیمت تمام شده مرغ زنده را تشکیل می دهد.
وی با اظهار به اینکه قیمت جوجه یک روزه الان نسبت به دو الی سه ماه گذشته یک مقداری متعادل تر شده است در عین حال بیان داشت: البته نمی گوییم قیمت جوجه یک روزه خیلی خوب شده است ولی شدتی که سه الی چهار ماه قبل روی قیمت یک روزه داشتیم را نداریم. یکی از دلایلش هم این است که قیمت مرغ آماده طبخ برای مصرف کنندگان کاهش پیدا کرده است و به دلیل افزایش تولیدی که داریم، تقاضا کمتر از عرضه است.
رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی با بیان اینکه قیمت نهاده ها ظرف یک ماه و نیم گذشته در حدود بین ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش پیدا کرده است، توضیح داد: ذرت برزیلی تحویل بندر امام را امسال تا کیلویی ۷۰۰ تومان خریداری کردیم ولی قیمت این محصول امروز ۸۷۰ تومان و در هر دو زمان به طور میانگین هزینه حمل برای تهران کیلویی صد تومان بوده است. کنجاله سویا نیز به طور میانگین ۱۳۵۰ خریداری می کردیم و امروز حداقل ۱۶۵۰ تا ۱۶۸۰ تومان است و همچنین هزینه بار هم اضافه می شود.
به گزارش دان و جوجه ایران از رادیو گفتگو، وی افزود: قیمت مرغی که سازمان برنامه و شورای اقتصاد تعیین کرده تا بدست مصرف کننده برسد حداکثر ۷۸۰۰ تومان، برای زمانی است که ذرت کیلو ۷۰۰ تومان بود و معمولا باید هر دو ماه یک بار بر روی قیمت ها تجدید نظر شود.
یوسفی در خصوص چرایی افزایش قیمت نهاده های دانی گفت: مطرح شده که کنجاله سویا دیگر از محل ارز مبادله ای وارد نشود و با ارز آزاد وارد شود ولی هنوز این اتفاق نیافتاده و دولت تصمیمی بر این موضوع نگرفته، متاسفانه تولیدکنندگان کنجاله سویا قیمت را بالا برده اند.
در ادامه دکتر علی وقف چی با اظهار به اینکه روز به روز بر استرس تولید کننده و مصرف کننده اضافه می شود، بیان داشت: متاسفانه هم دولت مصمم به این نیست که نظارت قاطعی داشته باشد و هم در مجلس خلا های قانونی وجود دارد و باید راهکار پیدا کنیم. هم قوه قضائیه باید با متخلف برخورد قانونی کند
وی قریب به اتفاق تغییر قیمت را به دلیل دخالت های واسطه ای و انحصاری دانست و اظهار داشت: ما سه عامل مصرف کننده، تولید کننده و واسطه داریم که متاسفانه نتوانسته ایم برای اینها تعریف قانونمندی را داشته باشیم. قریب به اتفاق تغییر قیمت به دلیل دخالت های واسطه ای و انحصاری در این بخش ها است ما در خیلی از موارد اجازه نمی دهیم افراد مختلف این نهاده ها را وارد کنند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: در قیمت جهانی تغییری اگر حاصل شود همه قیمت ها به نسبت از این تغییر سهم می برند ولی در کشور ما در خیلی از مواقع انحصار و واسطه گری و رانت دولتی است که خیلی از مسایل و مشکلات را به طور مستقیم و غیر مستقیم تحت پوشش خودش قرار می دهد.