نشست بررسی کاهش دوره تولید مرغ گوشتی در اراک برگزار شد

چاپ

 altنشست کاهش دوره تولید گوشت مرغ در مرغداری های استان مرکزی از 54 روز به 42 روز با حضور مدیران جهاد کشاورزی، دامپزشکی این استان در اراک برگزار شد
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی در این نشست گفت: کاهش دوره تولید مرغ از 55 روز به 35 روز در راستای

اجرای سیاست های دامپزشکی کشور برای ارتقای کیفیت گوشت مرغ، کاهش بیماری ها، افزایش حضور در بازارهای جهانی از ابتدای آذرماه امسال در مرغداری های کشور اجرایی شده است.
سیروس سلمان نژاد افزود: عرضه مرغ با سن 42 روز و وزن 1800 تا 2200 گرم از برنامه های سازمان دامپزشکی کشور در مرحله نخست این طرح بوده و مرحله های بعدی هدفگذاری دست یابی به سن 35 روز و وزن بین 1350 تا 1600 گرم به استان است.
وی ادامه داد: برای اجرای هرچه بهتر این طرح در استان مرکزی مکاتباتی با دامپزشکی های شهرستان های استان و دستگاه های مربوطه انجام شده است.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی، کاهش زمان جوجه ریزی در مرغداری ها از 15 روز به 10 روز و معرفی به بانک های عامل برای دریافت تسهیلات را از جمله سیاست های تشویقی جهاد کشاورزی برای کاهش سن تولید و رعایت کردن دوره زمان پرورش در مرغداری ها عنوان کرد.
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی در این نشست گفت: ارتقاء کیفیت محصول تولیدی و تامین سلامت جامعه، دست یابی به استاندارد های جهانی برای افزایش صادرات و حضور در بازارهای جهانی، ایجاد انگیزه برای افزایش تولید از جمله اهداف کاهش سن تولید مرغ به شش هفته و وزن گیری 1500 تا 1200 گرم است.
حمیدرضا اخوان افزود: کاهش چربی، افزایش ارزش غذایی، کاهش مصرف دان، بهبود ضریب تبدیل غذایی، بهبود اشتغالزایی، پیشگیری و کاهش احتمالی آلودگی در بیماری و زمینه سازی برای افزایش صادرات از جمله مزایای دیگر ین طرح است.
مدیرامور طیور جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: این استان با دارا بودن 590 واحد مرغداری گوشتی دارای پروانه بهره برداری به ظرفیت بیش از 11 میلیون قطعه در هر دوره است که در سال 94 با استفاده از 75 درصد از توان تولید خود بیش از 54000 تن گوشت مرغ تولید کرده است.
معاون امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی در این نشست گفت: 120 تن گوشت مرغ در کشتارگاه های این استان تولید می شود که 35 تن آن در استان مصرف و مابقی به استان ها و برخی از کشورهای دیگر صادر می شود.
همایون نادری نیا آموزش و فرهنگ سازی برای استفاده از مرغ با سن 42 روزه و وزن 1600 گرم را از جمله اهداف این نشست عنوان کرد و افزود: فرهنگ سازی استفاده از گوشت سالم باید در بطن جامعه گسترش یابد که در این راستا همه دستگاه های مختلف باید مشارکتی فعال داشته باشند.
استان مرکزی به رغم صنعتی بودن جزء 10 استان نخست کشور در بخش کشاورزی است.
670 هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد و سه درصد تولیدات کشاورزی از استان مرکزی است که یک و دو دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.
استان مرکزی با تولید حدود 54 هزار تن گوشت سفید، 53 هزار تن تولید گوشت قرمز، 320 هزار تن شیر، حدود 41 هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در تولیدهای بخش کشاورزی و دامداری در کشور برخوردار است.
استان مرکزی رتبه اول صادرات ماهیان زینتی را به خود اختصاص داده و حدود 90 درصد صادرات این ماهیان از این استان انجام می شود.

 

منبع: ایرنا