استقبال مصرف کننده شرط اصلی تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک و 1800 گرمی

چاپ

altمعاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی گفت: ظرفیت و بستر تولید مرغ های با وزن کمتر از 1800 گرم و نیز مرغ بدون آنتی بیوتیک در این استان فراهم شده اما این امر مستلزم استقبال مصرف کنندگان و ورود جدی پرورش دهندگان مرغ به این عرصه است.
دکتر رمضانی تصریح کرد: اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی تاکنون در چند

نوبت با دعوت از مرغداران استان کارگاه های آموزشی تولید مرغ زیر 1800 گرم و نیز مرغ بدون آنتی بیوتیک برگزار کرده و در صدد ترویج مصرف این فرآورده ها با همکاری سایر سازمان های ذی ربط و تشکل های تولیدکنندگان است، اما ورود جدی پرورش دهندگان مرغ به این عرصه خود به تغییر فرهنگ تغذیه ای و ذائقه مردم استان و استقبال آنان از این فرآورده ها نیازمند است.
وی ضمن بیان این که بهترین وزن مرغ برای مصرف کننده بین 1400 تا 1800 گرم است، تصریح کرد: گوشت مرغ های با وزن کمتر از 1800 گرم چربی کمتر، ارزش غذایی بالاتر و کیفیت بیشتری دارد و لذا لذیذتر است و طعم و مزه بهتری دارد.
وی تاکید کرد: این قبیل مرغ ها سالم تر هم هستند، چون هر چه سن و وزن مرغ ها کمتر باشد، احتمال ابتلا به بیماری و استفاده از آنتی بیوتیک طی دوره پرورش آن ها کمتر است و می توان گفت عاری از متابولیت های سمی و بیماریزایی است که معمولا در اثر تجزیه داروها در کبد و کلیه طیور پیر و سنگین تجمع می یابد.
این مقام مسئول هم چنین با بیان این که رواج فرهنگ مصرف مرغ های با وزن کمتر، در واقع طول دوره پرورش مرغ در صنعت طیور را کاهش می دهد، تصریح کرد: این امر به نوبه خود به ظرفیت سازی برای تولید بیشتر و افزایش صادرات این فرآورده منجر خواهد شد و بدین ترتیب به اقتصاد ملی و مقاوم سازی آن کمک می کند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی در ادامه به رواج تدریجی تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک در کشور اشاره کرد و با بیان این که از آنتی بیوتیک‌ برای درمان و پیشگیری بیماری ‌های عفونی در صنعت پرورش دام و طیور استفاده می شود، خاطرنشان کرد: اما بی توجهی به نوع و مقدار آنتی بیوتیک یا زمان و شیوه مصرف آن می‌تواند عوارضی را به دنبال داشته باشد.
رمضانی با اشاره به راه اندازی مزارع پرورش مرغ بدون آنتی بیوتیک در برخی استان ها و استقبال مردم از این فرآورده با وجود بهای بیشتر آن در مقایسه با فرآورده های معمول در بازار تاکید کرد: البته ترویج تولید و مصرف فرآورده های بدون آنتی بیوتیک به معنای ناسالم بودن گوشت مرغ های موجود در بازار نیست چون دامپزشکی با پایش میزان مصرف آنتی بیوتیک در واحدهای پرورش دام و طیور بر رعایت حد مجاز دارو در فرآورده های خام دامی نظارت مستمر دارد، اما در عین حال مصرف فرآورده های بدون آنتی بیوتیک برای بعضی اقشار و گروه های سنی از جمله کودکان و زنان باردار یا بیمارانی که نیازمند دریافت طولانی مدت آنتی بیوتیک هستند، توصیه می شود.
به گزارش ایرنا، سال گذشته بیش از 6 میلیون قطعه طیور در کشتارگاه های صنعتی طیور خراسان شمالی، کشتار و افزون بر 12 هزار تن گوشت مرغ استحصال شده از آن ها روانه بازارهای مصرف شد. در مدت یادشده آمار جوجه ریزی در مرغداری های استان نیز به رقم 5 میلیون و 830 هزار و 952 قطعه رسید که در مقایسه با سال 93 افزایشی معادل 13 درصد داشت. در حال حاضر در این استان 90 مزرعه پرورش مرغ گوشتی دایر است.

 

منبع: ایرنا