تراریخته یا ارگانیک؛دوئلی برای گرفتن بازار کشاورزی

چاپ

 altحواشی محصولات تراریخته  بایدبررسی شود تا مشکلات بهداشتی درپی نداشته باشد؛اما بدیهی است که تولید کشاورزی باید به سمت میوه های ارگانیک سوق پیدا کند تا شاهد افزایش کیفیت محصولات کشاورزی درکشور  باشیم.
 با توجه به واردات و تولید محصولات غذایی تراریخته  تشکیل کارگروهی


از اعضای کمیسیون کشاورزی و بهداشت برای بررسی سلامت محصولات تراریخته ضروری است  و این در حالی است که در خصوص تولید یا عدم تولید محصولات تراریخته نباید شتابزده عمل کنیم؛بلکه آزمایش های دقیق باید مبنای کار ما در این حوزه باشد.

مردم باید بدانند چه چیزی مصرف می کنند
عضو هیات مدیره انجمن ایمنی زیستی ایران در نشست مشورتی محصولات کشاورزی دست ورزی شده ژنتیکی، قانون ایمنی زیستی و ضرورت ارزیابی خطر آنهابا بیان اینکه محصولات تراریخته امن تر از ارگانیک است،میگوید:تا زمانی که آزمایش های مربوط به مخاطرات ایمنی و زیستی بر روی محصولات تراریخته انجام نشود، اجازه ورود به بازار داده نمی شود.
 بابک ناخدا افزود:قوانین مربوط به محصولات تراریخته یا دستکاری ژنتیکی کشور یکی از مترقی ترین قوانین موجود در دنیاست.
رییس روابط عمومی و امور بین المللی پژوهشکده بیوتکنولوژی ادامه داد:تاکنون یک گزارش مستند و قابل استناد در مورد مخاطرات زیست محیطی و سلامت انسان در استفاده از محصولات تراریخته در مقالات علمی و معتبر دنیا چاپ نشده است ، اگر چنین است حتما آنرا نشان دهید.
ناخدا گفت:سال 92 حدود 16 میلیارد دلار محصولات کشاورزی وارد کشور شد که از این میزان 5 میلیارد دلار محصولات تراریخته از جمله ذرت، کلزا و سویا بود، 95 درصد سویا و 98 درصد کلزای دنیا تراریخته است و از سوی دیگر 95 درصد روغن ایران وارداتی است که تمام آنها از دانه های سویا یا کلزا به دست می آیند.
وی با تاکید بر اینکه مردم باید بدانند چه چیزی مصرف می کنند اظهارداشت: ادعا نمی کنیم تمام مردم نسبت به بیوتکنولوژی موضع می گیرند، یک سری دانسته یا ندانسته تلاش می کنند کشور را از این فناوری محروم کنند، مساله مهم در این زمینه اطلاع رسانی صحیح و آگاهی عموم است.
ناخدا گفت: اگر می دانیم یک فناوری امن است و می تواند مورد استفاده جامعه قرار گیرد و حفظ سلامت عموم را به همراه داشته باشد ، وظیفه ماست از آن فناوری حمایت و پشتیبانی کنیم و از جنجال و هیاهو بپرهیزیم.

حرف و حدیث هایی در محصولات تراریخته وجود دارد
عضوکمیسیون بهداشت و درمان مجلس  با بیان اینکه حرف و حدیث های در محصولات تراریخته وجود دارد،گفت:مهندسی ژنتیک در محصولات تراریخته نیازمند بررسی و نظارت است.
رسول خضری درباره تولید محصولات تراریخته درکشور ،گفت:حواشی محصولات تراریخته  بایدبررسی شود تا مشکلات بهداشتی درپی نداشته باشد؛اما بدیهی است که تولید کشاورزی باید به سمت میوه های ارگانیک سوق پیدا کند تا شاهد افزایش کیفیت محصولات کشاورزی درکشور  باشیم.
نماینده مردم سردشت وپیرانشهر در مجلس شورای اسلامی  در مجلس با بیان اینکه محصولات ارگانیک باید در صنعت کشاورزی  ورود کند،تصریح کرد:میوه های ارگانیکی هیچ گونه مشکل بهداشتی ندارد؛چراکه تولید این گونه میوه ها نیازی به کود شیمیایی ندارد.
وی ادامه داد:در تولید میوه های ارگانیک ما برای مبارزه با آفت با سم مبارزه نمی کنیم؛ بلکه برای ازبین بردن آفت ها  از اقدامات بیولوژیکی (طبیعی) استفاده می شود و این  امر به این معنا است که مبارزه با آفت در این نوع کشت  با عوامل طبیعی انجام می  شود.
خضری،افزود:حذف کود شیمایی درمحصولات ارگانیک  نشان دهنده ی سلامت این محصولات است؛اما برای تولید انبوه این محصولات باید به کشاورز کمک کرد؛چراکه بازده( زمان ) تولید محصول در این نوع کشت بالا است.
نماینده مردم سردشت درمجلس،تصریح کرد:محصولات ارگانیک با توجه به اینکه بدون سموم  تولید می شوند،بدیهی است که مدت بازده زمانی بالاتری نسبت به میوه هایی دارند که با سموم دیگر در زمان کشت  تولید می شوند.
عضوکمیسیون بهداشت و درمان مجلس،یادآورشد:دولت باید یارانه ای ویژه برای فروش  میوه های ارگانیک درنظر بگیرد تا  تولیدکننده و مصرف کننده  در تبادل اقتصادی متضرر نشوند.

برنج ایرانی علاوه بر ارگانیک بودن آلودگی هم ندارد
نماینده مردم قائمشهر،سوادکوه و جویبار در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه  برنج ایرانی علاوه بر ارگانیک بودن آلودگی هم ندارد ،گفت: ورود محصول خارجی بدون غربالگری ممنوع  است.

برنج های دانه بلند خارجی در مزارع قد نمی کشند
کمال علیپور خنکداری درباره وضعیت تولید برنج در کشور، تصریح کرد: برنج های دانه بلند خارجی در مزارع قد نمی کشند،بلکه با دستگاه های فراوری تغییر شکل می دهند و بنام "برنج دانه بلند" به فروش می رسانند.
نماینده مردم قائمشهر ،سواد کوه  در مجلس شورای اسلامی  با بیان اینکه زمین های کشت برنج  تبدیل به باغ مرکبات می شوند، یادآورشد: زمین های مرغوب شالیزاری  چرا باید برای  تولید مرکبات  در نظر گرفته شود،این امر انگیزه برنج کار  را کاهش می دهد.
 وی با بیان اینکه  واردات برنج کمر تولید داخلی  را می شکند، تصریح کرد:  دولت نباید  اجاره ورود کالاهای مشابه خارجی در زمان تولید  داخلی بدهد.
علیپور خنکداری،تصریح کرد:فاصله میان اراضی کشاورزی برای عبور ومرور  تجهیزات کشاورزی باید افزایش یابد تا محصول سریعتر به بازار هدف برسد  و این در حالی است که  تا پایان برنامه پنجم باید تمام جاده های ما شن ریزی می شد که  متاسفانه هنوز این مهم  بطورکامل عملیاتی نشده  است.
نماینده مردم قائمشهر در مجلس ، ادامه داد:چاه های محوری  ما  در صنعت کشاورزی  هنوز با گازوئیل کار می کنند  و اگر این مشکلات رفع شود با توجه به شالیزاری بودن اراضی  می توانیم هر  کاشت  برنج را  نیز از یک بار به سه بار افزایش دهیم،بنابراین با افزایش امکانات کشاورزی می توانیم به  سادگی تولید برنج را افزایش دهیم.
علیپور با بیان اینکه زهکشی و هدررفتن در راضی کشاورزی باید  کنترل شود،تصریح کرد: منابع آبی به سادگی در کانال های قدیمی آب از بین می روند.
عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه تبدیل شدن اراضی کشاورزی به  زمین های  برای کشت گوجه سبز نمی تواند خبر خوبی برای اقتصاد کشاورزی باشد، یادآورشد: تغییر اراضی شالیزاری  به  زمین های  محصولات سیاه ریشه ای  از قبیل گوجه سبز و هلو تولید برنج  را  وارد  مشکلات بی شماری می کند.

ضرورت تشکیل کارگروهی از اعضای کمیسیون کشاورزی و بهداشت برای بررسی سلامت محصولات تراریخته
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید بر ضرورت گسترش تحقیقات و پژوهش ها در حوزه محصولات تراریخته،گفت: تشکیل کارگروهی از اعضای کمیسیون کشاورزی و بهداشت برای بررسی سلامت محصولات تراریخته ضروری است.
عبدالرحمن رستمیان با تاکید بر اینکه اطلاعات دقیقی از سلامت یا عدم سلامت محصولات تراریخته در اختیار نیست، گفت: باید کارگروهی از اعضای کمیسیون کشاورزی و بهداشت مجلس به همراه کارشناسان حوزه ژنتیک برای بررسی سلامت محصولات تراریخته تشکیل شود.
نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه برخی کارشناسان بر تغییر ژنتیک مثبت محصولات تراریخته اشاره دارند، افزود: در صورتی که تغییر ژنتیک این نوع محصولات به سلامت آن ها لطمه ای نزند و بتواند تولید را افزایش دهد به طورحتم برای کشور مفید خواهد بود.
این نماینده مردم در مجلس نهم، با اشاره به تولید محصولات تراریخته در برخی نقاط کشور، تصریح کرد: تولید این نوع محصولات از حیث آزمایشی بوده و در صورتی که تاییدیه های لازم را اخذ کند اجازه تولید بیشتر به آن داده خواهد شد.
وی با بیان اینکه تولید محصولات تراریخته در صورت بهبود کیفیت تولیدات می تواند بازارهای بسیاری را برای تولیدات ملی کسب کند، گفت: در حال حاضر اظهارنظرهای غیرکارشناسی یکی از عمده نقاط منفی در خصوص محصولات تراریخته است که نگرانی های عمده ای را رقم می زند.
این نماینده مردم در مجلس نهم، ادامه داد: در خصوص تولید یا عدم تولید محصولات تراریخته نباید شتابزده عمل کنیم؛بلکه آزمایش های دقیق باید مبنای کار ما در این حوزه باشد.
رستمیان با بیان اینکه ارزآوری از محصولات تراریخته و الگوگیری از کشورهای موفق در این حوزه می تواند برای کشور و اقتصاد آن مفید باشد، افزود: ما نباید از علم روز دنیا عقب باشیم می توانیم با تولید محصولاتی با تغییر ژنتیک تولید بیشتر را رقم بزنیم.
عضوکمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی،یادآور شد: دولت باید برنامه مشخصی در خصوص محصولات تراریخته داشته باشد تا به این ترتیب نگرانی مردم از حیث سلامت یا عدم آن برطرف شود.
محصولات ارگانیک محصولاتی هستند که در تمام مراحل رشد با سیستم طبیعی هماهنگ بوده و در خاکی که از چند سال قبل هیچ‌گونه سموم دفع آفات گیاهی نظیر: علف هرزکش‌ها، قارچ‌کش‌ها و مواد شیمیایی در آن استفاده نشده و فقط با مواد طبیعی مانند کمپوست گیاهی تقویت می‌شود، رشد می‌کنند.

منبع: خانه ملت