اصلاح سیستم پرورش و توزیع مرغ اصفهان صادرات را افزایش می‌دهد

چاپ

خبر استان ها*alt

مدیر اداره جهاد کشاورزی شهرضا با بیان اینکه یکی از بهترین راهکارها در راستای حمایت از مرغداران، اصلاح سیستم پرورش و توزیع گوشت مرغ است گفت: انجام این اقدام سبب ایجاد امکان صادرات این محصول به دیگر کشورها می‌شود.
عبدالرضا تاکی در جلسه شورای کشاورزی شهرستان، اظهار داشت: با توجه به معضلات و مشکلات فراوانی

که در روند تولید، توزیع و مصرف گوشت مرغ در کشور وجود دارد، لازم است تا تدابیری در راستای استاندارد کردن و همسان‌سازی پرورش مرغ در کشور مطابق با معیارهای علمی جهانی انجام شود.
وی با اشاره به اینکه استانداردسازی مرغ علاوه بر تأمین مناسب نیاز بازار داخلی، مسیر صادرات این محصول را نیز هموار می‌کند، افزود: در حال حاضر 2 هزار واحد مرغداری در استان اصفهان فعالیت می‌کنند.
مدیر اداره جهاد کشاورزی شهرضا گفت: استان اصفهان از نظر تولید گوشت مرغ جایگاه مناسبی در سطح کشور دارد اما متأسفانه در حال حاضر، وضعیت تولیدکنندگان این عرصه رضایت‌بخش نیست.
وی تصریح کرد: یکی از بهترین راهکارها در راستای حمایت از مرغداران، اصلاح سیستم پرورش و توزیع گوشت مرغ است، انجام این اقدام در راستای معیارهای جهانی و دستاوردهای علمی سبب ایجاد امکان صادرات این محصول به دیگر کشورها می‌شود.
تاکی تصریح کرد: در حال حاضر استاندارد جهانی برای مصرف گوشت مرغ، وزن 800 تا 900 گرم است، اما بر اساس فرهنگ‌سازی غلط انجام شده، مردم در کشور، تمایل به مصرف مرغ‌هایی با وزن 2 کیلوگرم و بالاتر دارند که باید این رویه با فرهنگ سازی مناسب، تغییر کند.

شهرضا دومین تولید کننده مرغ در اصفهان است
فرماندار شهرضا در ادامه جلسه با تأکید بر اجرای طرح مرغ سایز در شهرستان، اظهار داشت: اجرای هر طرحی در هر سطحی موافقان و مخالفانی دارد که در برابرآن مقاومت کنند اما اگر این طرح‌ها کارشناسی شود، مخالفان کمتری دارد.
محسن گلابی افزود: اعتقاد به تحقیق و پژوهش و لزوم بهره‌‌ ‌گیری از آن در بخش‌های مختلف ما را برآن می‌دارد که با استفاده از اصول علمی نواقص موجود در واحدهای تولیدی را مرتفع و نسبت به اصلاح شیوه‌های فعلی اقدام کنیم.
وی با اشاره به اینکه تولید کنندگان باید به بازارهای جهانی و صادرات محصولات خود بیاندیشند، گفت: صادرات محصولات مازاد داخلی به خارج از کشور زمینه رونق صنعت و واحدهای تولیدی داخلی و ارتقای کیفیت محصولات مورد مصرف در داخل را فراهم می‌کند.
فرماندار شهرضا با تأکید بر لزوم اجرای طرح‌های اصلاحی در بخش‌های کشاورزی و دامداری، بیان کرد: تولید محصولات علمی و منطبق با معیارهای جهانی، یک ضرورت است، اما برخی روش‌ها به علت عدم تناسب با وضعیت بومی و منطقه‌ای ما پذیرفتنی نیست اما برخی روش‌ها مثل طرح تولید مرغ سایز، قابل قبول است.
وی تصریح کرد: اجرای این طرح هزینه‌های تولید مرغداران را کاهش، میزان فروش محصولات آنها را افزایش و امکان رقابت در بازارهای جهانی را برای آنها فراهم می‌کند.
گلابی با اشاره به اینکه بیماری‌های دام و طیور برای مرغ داران بیشتر است، افزود: مرغ داخل ایران پیرو استاندارد خاصی نیست و بیشتر تابع بازار است، اگر مرغ به کسادی بازار خورد و تقاضا نباشد، مرغدار متضرر می‌شود.
وی با بیان اینکه اگر میزان زمان پرورش و کشتار را پایین بیاوریم میزان نیاز به دارو کمتر می‌شود، بیان کرد: مصرف کم دارو سبب سلامت بهتر مرغ می‌شود و بالا رفتن سن مرغ و وزن آن سبب کاهش خرید آن می‌شود.
فرماندار شهرضا با بیان اینکه متأسفانه امروزه بیشتر مصرف کنندگان به خرید مرغ‌هایی با وزن بیشتر از 2 کیلوگرم تمایل دارند، گفت: بایستی با اطلاع رسانی، فرهنگ‌سازی عمومی و ارائه آموزش‌های بهینه عموم جامعه را نسبت به مضرات مصرف مرغ غیر استاندارد آگاه ساخته تا مصرف کنندگان نسبت به خرید مرغ‌های با سایز استاندارد ترغیب شوند.
وی با بیان اینکه بازارمان را باید براساس باور مردم تنظیم کنیم، بیان کرد: تولید تابع بازار است و شهرضا بعد از کاشان بزرگترین تولید کننده مرغ در استان است.

مرغداری‌های شهرضا به سمت صنعتی شدن هدایت می‌شوند
مدیر عامل شرکت تعاونی مرغداران شهرضا در ادامه جلسه گفت: در کشور تولید مرغ مازاد بر استاندارد تولید است و حدود40 درصد تولید مازاد است که حل این مشکل تنها با صادرات امکان‌پذیر است.
محمود کاظمی افزود: برای صادرات باید وزن مرغ تولیدی اصلاح شود زیرا مرغ با وزن 3 کیلوگرم را نمی‌توان وارد بازار صادرات کرد، وزن مرغ باید تابع استاندارد جهانی باشد.
وی با بیان اینکه مرغداران تمایل دارند مرغ‌های تولید شده را در مهلت 42 روزه ذبح کنند، گفت: برای اعمال این فرایند لازم است تا امکانات لازم برای ذبح و جمع‌آوری و توزیع مرغ تکمیل و تجهیز شود.
مدیر عامل شرکت تعاونی مرغداران شهرضا بیان کرد: در شرایط فعلی مرغ‌ها در مهلت 42 روزه آماده کشتار هستند اما به علت نبود بازار مصرف و یا امکانات حمل گوشت، مرغداران مجبور می‌شوند مرغ‌های تولید شده را گاهی تا 20 روز پس از این مدت نیز نگهداری کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت تولید گوشت مرغ در کشور مناسب نیست، تصریح کرد:  تولیدکنندگان این عرصه به سختی به فعالیت ادامه می‌دهند زیرا مخارج و درآمد در این عرصه تناسب نداشته و به ویژه به علت نوسانات قیمت این محصول، مرغداران متضرر می‌شوند.
کاظمی با اشاره به مشکلات مرغ داران شهرستان شهرضا، گفت: صادرات محموله‌های گوشت مرغ، تنها از مبادی کشتارگاه‌های صنعتی طیوری که کد صادراتی IR را از سازمان دامپزشکی دریافت کرده‌اند، مجاز است.
وی افزود: بیشترین مشکل مرغ‌داران حمل ونقل مرغ و داشتن کد IR  است که این هزینه بسیار دارد و درکل استان فقط دو مرغداری دارای این کد هستند.
مدیر عامل شرکت تعاونی مرغداران شهرضا تصریح کرد: عدم نظارت کافی بر بازار سبب اختلاف قیمت بین مرغ ریز و درشت می شود، زیرا مردم بر این باور هستند که مرغ درشت سلامت بهتر دارد و مرغ ریز به علت بیماری ذبح شده است.
وی افزود: مرغداری‌های شهرضا به صورت سنتی اداره می‌شوند و باید آن را به سمت صنعتی شدن هدایت کنیم.

تهیه کد IR از سوی مرغداران شهرضا 30 میلیارد ریال هزینه دارد
رئیس هیئت مدیره تعاونی مرغداران شهرضا در ادامه جلسه با بیان اینکه شرکت پشتیبانی امور دام باید حمایت لازم را از مرغداران به عمل آورد، اما برای این منظور تهیه کد IR از سوی مرغداران را الزامی می‌داند اظهار داشت: تهیه این کد مستلزم تأمین هزینه‌ای بیش از30 میلیارد ریال از سوی مرغداران است که در حال حاضر تأمین این مبلغ برای مرغداران شهرضا ممکن نیست.
سیدمحمدرضا شریفی گفت: در حال حاضر قیمت تمام شده هر کیلوگرم مرغ برای تولید کننده 44 هزار ریال است و این در حالی است که هر کیلوگرم مرغ به قیمت 35 هزار ریال از مرغدار خریداری می‌شود.
وی افزود: در صورت تأمین زیرساخت‌های لازم مانند استمهال انجام پروژه و خرید تضمینی مرغ در موعد مقرر 42 روزه از مرغداران و فرهنگ سازی برای خرید مرغ سایز در جامعه، اجرای این طرح به سود مرغداران است.

منبع: تسنیم