چگونه میتوان هزینههای تغذیه جوجههای گوشتی را کاهش داد؟ صنعت طیور امروزه نقش قابل توجهی در زنجیره غذایی انسانی بر عهده داشته و محصولات آن در تأمین نیاز پروتئینی انسان سهم بسزایی دارد؛ بنابراین بهینهتر کردن تولید خواستگاهی عقلانی دارد که اهمیت و مطلوبیت آن به خوبی قابل درک است. با توجه به این که حدود ۷۰ درصد هزینه تولید جوجههای گوشتی مربوط به بخش تغذیه است، تحقیقات زیادی در جهت بهکارگیری هرچه بهتر خوراک توسط حیوان و کم کردن
مقالات
تغذیه جوجههای گوشتی در دوره رشد جبرانی/ روشهای تغذیه بدون آسیب رساندن به جوجهها
هزینه نگهداری مرغ و ارتباط آن با تغذیه (مقاله کوتاه کاربردی)
تغذیه بهویژه در صنعت طیور، اهمیت فوقالعادهای دارد، بهطوریکه ۷۰ درصد هزینه صاحبان این کسبوکار را تشکیل میدهد؛ بنابراین شناسایی چالشها و مشکلات این عرصه برای مدیریت بهتر بسیار ضروری است.در سال ۱۳۳۳ با واردات تعدادی از نژادهای گوشتی مانند پلیموت راک توسط سازمان دامپروری کشور پرورش صنعتی طیور در ایران آغاز شد. اکنون چهار مجموعه پرورش مرغ اجداد گوشتی، حدود ۴۵۰ مزرعه پرورش مرغ مادر و ۲۴ هزار مزرعه پرورش جوجه گوشتی، ظرفیت تولید ۱,۲ میلیارد جوجه گوشتی در سال را فراهم کرده است. این حجم فعالیت منجر به تولید دو میلیون و ۲۸۰ هزار تن گوشت مرغ در سال
مقایسه روش های مختلف تولک بری در مرغ های تخم گذار
تولک بری اجباری مدت های مدیدی است که به عنوان یک عامل بی خطر و اقتصادی در گله های تخم گذار تجارتی و مادر گوشتی مورد توجه قرار گرفته هر چند که روش های قدیمی تولک بری اجباری از نظر آسایش حیوانات مورد انتقاد واقع شده است. تولک بری اجباری به طور متداولی در صنعت استفاده می شود تا طول دوره ی تولید مرغ ها و میزان تولید تخم مرغ افزایش یابد. این آزمایش در مرکز تحقیقات علوم طیور دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس
طرح توجیهی و اصول پرورش غاز
تأمین پروتئین حیوانی برای تغذیه ی انسان اهمیت بسیاری دارد. تولید گوشت طیور به عنوان گوشت سفید، به دلایل تغذیه ای، بهداشتی و اقتصادی، از اهمیت بیش تری برخوردار است کمبود منابع تولید و ریسک پذیری بالا، لزوم استفاده از شیوه های جدید پرورش و تولید محصول رقابتی را دوچندان کرده است. پرورش غاز به خاطر ویژگی های فیزیولوژیکی و رفتاری، بسیار آسان تر و به صرفه تر از سایر طیور است. البته به دلیل های گوناگون تولید صنعتی در کشورمان دیده نمی شود. از جمله ی این دلیل ها
سندرم كاهش تخم مرغ (Egg drop syndrome E. D. S.)
عوامل متعددي مثل بدي مديريت،عوامل غذائي، عفونتهاي ميكروبي و ويروسي مثل نيوكاسل، برنشيت عفوني و آنسفالومييليت باعث كاعش تخم مرغ در مرغان تخمگذار و مادر مي گردند .در سال 1975 سندرم جديدي در بعضي كشورها باعث كاهش تخمگذاري در مادران گوشتي و مرغان تخمگذار تشخيص داده شد كه بنام EDS 76 معرفي گرديد .بيماري در بيشتر كشورهاي اروپائي مشاهده شده كه آزمايشات سرولوژيكي نيز آنرا تأييد كرده است در هلند 80 درصد گله هاي مبتلا به كاهش تخم مرغ
زرده تخممرغ عسلی تقویتکننده قلب و افزاینده نیروی جنسی
بهترین نحوه مصرف تخممرغ مصرف نیمبرشت یا عسلی آن است؛ زرده چنین تخممرغی تقویتکننده قلب و مغز بوده و منجر به افزایش نیروی جنسی میشود
سید جواد علوی کارشناس طب سنتی با بیان اینکه بهترین نحوه مصرف تخممرغ مصرف نیمبرشت یا عسلی آن است، اظهار کرد: برای آنکه تخممرغ، عسلی (نیمبرشت) تهیه شود، باید 5 دقیقه در آب جوش بجوشد, زرده چنین تخممرغی تقویتکننده قلب و مغز بوده و منجر به افزایش
8 نکته در انتخاب دستگاه جوجه کشی ارزان ولی با کیفیت
در این مقاله می خواهیم بررسی کنیم که چطور یک دستگاه جوجه کشی ارزان و با کیفیت مناسب که دارای گارانتی واقعی و خدمات پس از فروش خوب است را خریداری کنیم
برای خرید دستگاه جوجه کشی چه فاکتور هایی را مد نظر داشته باشیم؟
قیمت مناسب و ارزان؟
کیفیت ؟
گارانتی و خدمات پس از فروش؟
و یا هر سه این موارد؟
یافتن پاسخ این پرسش ها با بودن سایت های فراوان که هر کدام ادعا می کنند بهترین سازنده دستگاه جوجه کشی
پرورش مرغ و جوجه به روش سنتی (مرغ بومی)
پرورش طیور به ویژه مرغ بومی از گذشتههای دور در ایران رایج بوده است. خانوادههای روستایی وعشایری، با نگهداری تعدادی مرغ و خروس، آنها را پرورش می دادند و با استفاده از گوشت، تخم و پر آنها، بخشی از نیازهای افراد خانواده را برطرف می کردند. همچنین مقدار اضافی مرغ و تخم مرغ تولیدی را به شهرها برده و می فروختند.
امروزه نیز در بیش تر روستاهای کشور با کم ترین هزینه وامکانات، پرورش مرغ بومی به صورت گلههای کوچک انجام میشود. هرچند این گلهها معمولا به علل بهداشتی، تغذیه ای و ژنتیکی تولید و بازده کمی دارند و نقش آنها در اقتصاد و تغذیه روستاییان محدود می باشد. خوشبختانه با توجه و عنایت خاصی که وزارت جهاد کشاورزی به امر حفظ و اصلاح نژادهای بومی داشته است، مراکز پشتیبانی، اصلاح نژاد و ترویج مرغهای بومی، زیر نظر معاونت بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی، در مناطق مختلف کشور
سل مرغي (Avian Tuberculosisi)
سل در طيور بيماري واگير مزمني است كه دوره نهفته آن طولاني و دوره بيماري نيز طولاني است و بوسيله مايكوباكتريوم ايجاد مي شود .با پيشرفت بهداشت مرغداري و آزمايشات تشخيص موارد اين بيماري در دنيا رو به كاهش است .اين بيماري در ده سال گذشته در درمانگاه طيور دانشكده دامپزشكي تهران مشاهده نشده است .
عامل بيماري>>بيماري بوسيله مايكوباكتريوم توبركولوزيس گونه مرغي (Mycobacterium tubercukosisi avium) ايجاد شده كه هر چنند متعلق به جنس مايكوباكتريوم است ولي با دوگونه توليد كننده سل درانسان و گاو فرق دارد .سه گونه باكتري سل را مي توان بامشخصات كشت آنها و بيماريزائيشان براي حيوانات
بيماري مارك در طیور
اين بيماري درحقيقت يكنوع ازدياد سيستم لمفاوي است (Lymphoprolif rative) و بنامهاي فلج مرغان- لمفوماتوز عصبي- لمفوماتوزاحشائي- لكوزحاد، فلج منتشر، ناميده شده كه بسياري ازاندامها و بافتها را مبتلا كرده و تمايل خاصي به اعصاب سطحي دارد .
مقدمه>> مارك در سال 1907 يك بيماري را در چهار جوجه خروس در مجارستان كه داراي علائم اختلال در حركت و تورم سراسري اعصاب بود گزارش نمود .سپس بيماري در آمريكا، هلند، انگلستان، آلمان، ژاپن و تقريباً تمام دنيا مشاهده گرديد .وقوع بيماري در ايران متداول است .
بيماري مارك اصولاً مرغان را آلوده كرده ولي بيماري در بوقلمون، قرقاول، مرغابي، قو، كبك، بلدرچين ديده شده و جراحاتي نظير
استرس طیور قاتل خاموش در مرغداری ها
طیور نیز همانند انسان ها از استرس بیزارند و در واقع می توان گفت که استرس، سیستم ایمنی طیور را مختل می سازد و تأثیرات معکوسی بر روی بازدهی آنها دارد . همین دلایل برای پیشگیری از استرس کافی است.
در خصوص استرس بسیار بحث شده و مطالب زیادی نوشته شده اما همچنان یکی از چالش های بزرگ در رابطه با مدیریت صنعت مرغداری محسوب می گردد . بله ، استرس یک تهدید خاموش برای سلامت و بازدهی مرغ هاست . از این رو آن را خاموش می نامیم که هنگامیکه طیور تحت استرس باشند به ندرت
استفاده از حواس پنجگانه در مدیریت طیور
امروزه به دلیل پیشرفت علم در زمینه های ژنتیک و بیو تکنیک مرغ هایی با سرعت رشد و وزن گیری بالا تولید میشه که این کار باعث میشه که مرغ نسبت به عوامل محیطی حساستر و مقاومت اون هم کمتر بشه از طرف برای سود دهی بیشتر و صرفه اقتصادی نگهداری طیور به صورت خیلی متراکم باعث شده طیور به طور طبیعی قادر به تامین احتیاجات نشه و احتیاجات باید دقیق محاسبه بشه . یک مدیریت قوی باید باید روزانه وضیت گله را کنترل و بازرسی کنه و چون علایم شروع بیماری
عوامل موثر و روشهای بهبود ضریب تبدیل غذایی در طیور گوشتی
میزان تبدیل مواد غذایی به گوشت مرغ عامل اصلی در تعیین سودمندی پرورش طیور گوشتی است.ضریب تبدیل غذایی(FCR) یا مقدار غذای مورد نیاز برای اضافه شدن یک واحد وزن،شاخص متداولی است که در صنعت طیور جهت ارزیابی کارآیی نسبی خوراک مورد استفاده پرورش دهندگان قرار می گیرد.عوامل اصلی موثر در این زمینه شامل عوامل فیزیولوژیک،عوامل مدیریتی،موارد مربوط به تغذیه و خوراک طیور،تاثیر افزودنی های خوراک و نیز کنترل
علل ایجاد بستر خیس در طیور
بستر خیس زا که علت آن بروز اسهال در گله میباشد نباید با آنتریت و یا تورم روده اشتباه نمود . عوامل مدیریتی، تغذیه ای و بیناریها میتوانند سبب بروز این مشکل شوند. در صورتیکه آنتریت عبارت از تورم بافت مخاطی روده در عوامل مثل کوکسیدیوز و غیره میباشد .در حالت طبیعی مدفوع با منشا روده ای در طیور دارای رنگ حنایی و یا قهوه ای با رسوب اورات در سطح آن میباشد که 12 تا 16 بار در شبانه روز تخلیه میگردد. مدفوعی که منشا آن از
عوارض کمبود ویتامین ها در طیور
عوارض کمبود ویتامین آ در جوجه ها عبارتند از فلجی ، کاهش رشد ، چرت زدن ، ضعف ، ناهماهنگی و ناصافی پر و بال اگر کمبود شدید باشد نوعی فلجی که با فلجی ناشی ازکمبود ویتامین ای انسفالومالشیا (جوجه دیوانه ) متفاوت است . مواجه میشود . زردی موجود در منقارها و پاها از بین میرود و تاج و بی رنگ میشود. به هنگام کمبود مزمن ویتامین آ ممکن است
صفحه 3 از 14