از آنجا که بوقلمون در میهمانیها و تعطیلات سرو میشود، بیشتر افراد دوست دارند بدانند بوقلمون برای بدن مضر است؟ کلسترول پایینی دارد یا اینکه سرشار از چربی و کالری است؟ واقعیت این است که بوقلمون سرشار از مواد مغذی مختلفی است و می تواند یک ماده عالی برای بدن باشد. در این مقاله قصد داریم به همین موضوع بپردازیم.
خواص گوشت بوقلمون و سینه آن:
- پروتئین بالایی دارد
- خواب را بهبود میبخشد
- به کاهش وزن کمک میکند
- سرشار از سلنیم است
- میتواند با افسردگی مبارزه کند
بوقلمون سرشار از پروتئین است:
بوقلمون یک ماده غذایی خوب و سرشار از پروتئین است. هر سه اونس از سینه آن، می تواند ۱۴.۴ گرم پروتئین وارد بدن کند. همانطور که میدانید ما برای بیشتر عملکردهای بدن خود به پروتئین نیاز داریم. نهتنها مو، پوست و ناخن ما از پروتئین تشکیل شده، بلکه این ماده به حمل اکسیژن، لخته شدن خون و ترمیم و بازسازی سلول بافتها کمک میکند. علاوه بر این، داشتن پروتئین کافی در رژیم غذایی میتواند به کنترل وزن، بهبود کارایی مغز و سلامت قلب و حتی حفظ قند خون در سطح نرمال کمک کند.
بوقلمون به خواب بهتر کمک میکند:
اگر بعد از مصرف بوقلمون احساس خواب آلودگی کردید تعجب نکنید. این ماده سرشار از تریپتوفان است. همانطور که میدانید تریپتوفان یک آمینو اسید است و به تنظیم خواب کمک میکند. تریپتوفان ماده تشکیلدهنده ملاتونین است (هورمونی است که در کنترل چرخه خواب و بیداری نقش دارد). یکی از مطالعات انجام شده نشان میدهد ملاتونین میتواند زمان کلی خواب را افزایش دهد، زمان به خواب رفتن را کاهش دهد و کیفیت کلی خواب را بهبود ببخشد. افزایش مصرف تریپتوفان میتواند به ترویج خواب بهتر کمک کند. همچنین مطالعات نشان میدهد که این ماده میتواند خواب را بیشتر کند و زمان به خواب رفتن را کمتر کند و کیفیت خواب در افرادی که با بیخوابی دست و پنجه نرم میکنند را بهبود ببخشد.
به کاهش وزن کمک میکند:
بوقلمون در میهمانیهای مختلفی سرو میشود. حالا پرسش اینجاست که این ماده غذایی میتواند برای کاهش وزن مفید باشد؟ گوشت بوقلمون مواد مغذی زیادی دارد و کالری موجود در آن اندک است. همانطور که در بخشهای قبلی مقاله نیز ذکر کردیم این ماده غذایی سرشار از پروتئین است و همین امر باعث شده یک ماده عالی برای کاهش وزن باشد.
رژیمی با پروتئین بالا میتواند به کاهش سطح گرلین کمک کند. گرلین هورمون گرسنگی است. همین امر باعث کاهش اشتها و هوس افراد میشود. همچنین پروتئین میتواند متابولیسم را افزایش و ورود کالری به بدن را کاهش دهد.
سرشار از سلنیم است:
بوقلمون منبع خوبی از سلنیوم است. مصرف سه اونس از آن میتواند ۲۷ درصد از نیاز روزانه بدن به این ماده را تأمین کند. این ماده معدنی نقش مهمی در بیشتر جوانب سلامتی بدن بازی میکند. سلنیم برای متابولیسم بدن مفید است، سیستم ایمنی را تقویت میکند و بهعنوان یک آنتیاکسیدان در برابر رادیکالهای آزاد عمل میکند. این ماده معدنی مهم خاصیت ضد سرطانی هم دارد و با کاهش بیماریهای قلبی مرتبط است. علاوه بر بوقلمون، تخم مرغ، دانه آفتابگردان، سالمون و دانه چیا نیز منبع خوبی از سلنیم هستند.
به مبارزه با افسردگی کمک میکند:
بوقلمون به خاطر محتوای تریپتوفانش، میتواند به درمان شرایطی همچون افسردگی کمک کند. این موضوع بدین خاطر است که تریپتوفان میتواند تولید سروتونین را افزایش دهد که یک انتقالدهنده عصبی است و در مغز یافت میشود. سروتونین میتواند به تعادل خلق و خو کمک کند و افسردگی را کمتر کند.
یکی از مطالعات انجامشده نشان میدهد کمبود تریپتوفان میتواند باعث کاهش خلق و خو در زنان سالم شود. یکی از مطالعات مروری منتشر شده در Cochrane Database of Systematic Reviews نشان میدهد که تریپتوفان میتواند در درمان افسردگی بسیار مؤثر باشد. هرچند برای تایید این موضوع به تحقیقات بیشتری نیاز است. شما با مصرف موادی همچون بوقلمون میتوانید سطح تریپتوفان بدن را افزایش دهید. درمانهای طبیعی برای افسردگی شامل ورزش کردن، داشتن رژیم غذایی سالم، مصرف پروبیوتیکها و استفاده از ویتامین D است.
مواد مغذی در بوقلمون:
همانطور که قبلاً نیز بیان کردیم، بوقلمون کالری و کربوهیدرات اندک و پروتئین، سلنیم، فسفر و ریبوفلاوین بالایی دارد. سه اونس از بوقلمون (۸۴ گرم) میتواند دربرگیرنده موارد زیر باشد:
- ۸۷ کالری
- ۶ گرم کربوهیدرات
- ۴ گرم پروتئین
- ۵ گرم چربی
- ۳ گرم فیبر
- ۲ میکروگرم سلنیم
- ۲ میلیگرم فسفر
- ۳ میلیگرم ریبوفلاوین
- ۸ میلیگرم ویتامین C
سینه بوقلمون دربرگیرنده آهن، پتاسیم، روی، تیامین و ویتامین B۶ است.
اقدامات احتیاطی:
اگرچه این شرایط نادر است، اما برخی از افراد ممکن است به گوشت و محصولات بوقلمون واکنش آلرژیک نشان دهند. علاوه بر این، برخی از افراد ممکن است به برخی از افزودنیهایی که در محصولات گوشتی یافت میشود حساسیت داشته باشند. نشانههای حساسیت به مواد غذایی شامل کهیر، عطسه کردن، سردردد، اسم و حالت تهوع است. اگر چنین نشانههایی را تجربه کردهاید یا بعد از خوردن بوقلمون عوارض جانبی داشتید حتماً با پزشک مشورت کنید. زمانی که میخواهید سینه بوقلمون را آماده کنید امنیت غذایی فاکتور مهمی محسوب میشود. بوقلمون را با حداقل دمای داخلی ۱۶۵ درجه فارنهایت بپزید. در نهایت باید به خاطر داشته باشید که محصولات فرآوری شده میتوانند سدیم بالایی داشته باشند. اگر دوست ندارید سدیم اضافی وارد بدن کنید بهتر است از بوقلمونی استفاده کنید که در منزل تهیه شده است.
منبع iana.ir